HAR DU OGSÅ PSYKOPAT-TANKER?

Jeg har tidligere oplevet at have tanker, hvor jeg ikke kunne genkende mig selv. Specielt som teenager oplevede jeg, at jeg troede, jeg var den eneste, som havde de tanker, jeg gik rundt med, og jeg derfor var anerledes end alle andre. Jeg har efterfølgende lært, at vi får allesammen skøre, dumme, sjove, mærkelige og farlige tanker. Det afhænger af, hvordan vi forholder os til de tanker, vi får. Identificerer du dig med tanken og tænker, at tanken tilhører dig? Eller lader du din hjerne tænke videre og hoppe over til en ny tanke?

Hvad tænker du på lige nu?

Som vi på Alpehøjskolen ser det, så er alle vi mennesker en del af en stor skov. Nogle gange lander der en fugl i din trækrone, som du holder meget af. Dens farver og sang giver liv til dine blade. Andre gange lander der en fugl, som hverken synger eller har flotte fjer. Den gør faktisk dit udseende lidt kedeligt med sine sorte fjer. Men pludselig flyver den videre og giver plads til, at andre fugle kan lande på dine grene. Sådan er det også med tanker. De kommer og går, nogle vender tilbage og andre har du glemt for evigt. Men det er ikke dine tanker, de har blot været på besøg og er nu på vej videre.

Hvad tænker du på nu? Kan du huske hvad du tænkte på inden? Og hvem ejer den tanke? Jeg stod engang på S-tog stationen og ventede på toget. Jeg kiggede op på skiltet for at se, hvornår toget kom. 1/2 minut. Som jeg kigger ned fra skiltet, ser jeg en mand, hvortil min hjerne får tanken "Gad vide, hvad der sker, hvis jeg skubber ham ud foran toget?" Det farlige ligger i, at holder jeg fast i den tanke og begynder at overveje, om jeg er psykopat og skal indlægges, så identificerer jeg mig med tanken. Men hvad nu hvis min næste tanke havde været: "Gad vide, hvad jeg skal have til frokost i dag? Burde jeg købe mig et par nye briller? Huskede jeg at tage skraldet ned her til morgen?" Hvem ejer så de tanker?

Alpehøjskolen