EN EKSTROVERT INTROVERTS BEKENDELSE

Introvert eller ekstrovert |  Hvad er du? |  Bliv klogere lige her | Ta' på sommerhøjskole i udlandet og bliv klogere på dig selv |  Sommerhøjskole med Alpehøjskolen

Jeg lever i forskellige verdener. Nogle gange er jeg i min egen verden derhjemme, hvor der er trygt og rart. Andre gange lever jeg i en verden, hvor jeg er social og snakker sammen med mine gode venner. Og af og til begiver jeg mig ud i en ny verden, hvor jeg møder mennesker, jeg aldrig har mødt og skal lære på ny. Jeg bevæger mig konstant mellem verdener, jeg kender og føler mig tryg, og nye verdener, hvor jeg bliver udfordret og presset. 

Min forståelse af denne vandring og omskiftelige verdensforståelse prøver jeg at skabe gennem dét, at være ekstrovert og introvert. Og lige nu er jeg landet et sted, hvor jeg forstår mig selv lidt bedre - lidt bedre end igår. Og den indsigt vil jeg gerne dele med dig. Jeg har nemlig længe gået og leget med tanken, om jeg enten var ekstrovert eller introvert. Jeg har overvejet, om jeg kunne være lidt af det hele og nogle gange være introvert og andre gange ekstrovert. 

Min konklusion er blevet, at jeg er en ekstrovert introvert. Tidligt i min barndom har jeg lært effekten af, at være ekstrovert. For at få opmærksomhed og dermed skabe et fundament for at dele mit budskab, bør jeg socialisere, snakke med mange forskellige mennesker og turde stå foran folk og give en præsentation som fanger. Men jeg bliver samtidig træt af at være sammen med mennesker, både nye relationer og gode venner.

Kan du genkende det? Prøv at læs følgende checkliste, og mærk efter om du selv er en ekstrovert introvert:

Introvert eller ekstrovert |  Bliv klogere på dig selv |  Få forklaringen her | Alpehøjskolen

 

1. Når jeg har overskud har jeg nemt ved at lave aftale...
... men når tidspunktet nærmer sig, har jeg en brændende lyst til at aflyse. Ofte skal jeg 'psyke' mig selv op til at tage afsted, selvom jeg ved, at jeg ville have det sjovt. Min oplevelse er nemlig, at jeg næsten altid er glad for, at jeg tog afsted.

2. Jeg er god til at snakke med mennesker...
... men ville ofte lade være, hvis jeg kunne. Jeg har det fint med at socialisere og er god til at åbne op for samtaler, men jeg kan få en følelse af, at det egentlig ikke er vigtigt, det vi snakker om (læs: vejret), og taber derfor interessen.

3. Jeg kan godt lide at være sammen med mine tætte venner...
... men jeg glæder mig samtidig til at være alene. Det er hyggeligt at bruge tid med de mennesker, jeg har tæt på mig, og som jeg kender godt, men samtidig er der også en forventningsglæde til at være alene.

4. Jeg tager gerne til foredrag og arrangementer...
... men aller helst ville jeg stå ovre i hjørnet med en kop kaffe og observere. Jeg oplever et rum fuld af mennesker som et potentiale, men min krop har nemt ved at stivne, hvis jeg ikke er opmærksom på signalerne.

5. Jeg er sjov og social...
... men kun i et bestemt tidsinterval. Til fødselsdage og fest er jeg nysgerrig og elsker at snakke med venner og venners venner, høre fortællinger og historier, som kan inspirere mig og få mig til at mærke en forbundethed til andre. Der er dog en given tid, hvor jeg kan være til stede, inden jeg har behov for at genstarte mit system derhjemme.

6. Folk fortæller mig, at jeg er ekstrovert...
... og det er jeg også, når jeg er sammen med mennesker. Jeg kan være spontan og engageret, men mine batterier bliver afladet, imens jeg er igang. Opladeren til de batterier ligger gemt derhjemme med en bog, min computer eller i min fars værksted. Steder jeg har for mig selv og min egen indadvendte verden.

7. Jeg kan godt lide at være i centrum og fortælle historier...
... i perioder. Jeg kan få folk til at grine og føle sig godt tilpas, arrangere events og samle folk, men samtidig er det vigtigt for mig at have forberedt en udvej, skulle jeg blive overstimuleret. 

8. Jeg har 2 telefoner...
... men hver gang de ringer, ser jeg kun alarmklokker. Jeg vil langt hellere skrive end snakke i telefon, og jeg kan ofte blive træt i hovedet, blot den ringer, uanset hvem det er. Ukendte numre tager jeg stort set ikke.

9. Jeg kan godt lide at arbejde sammen med andre...
... men jeg vil gerne lave mit arbejde alene. Det giver mig noget helt specielt at dele idéer, snakke om mål og output med mine kollegaer, men når alt kommer til alt, vil jeg bare gerne gøre det på min måde uden at forholde mig til andre.

At være ekstrovert introvert betyder, at jeg er opmærksom, nærværende og en god lytter. Samtidig har jeg en evne til at løfte en samtale med mit engagement og nysgerrighed. Så kan du nikke genkendende til flere af punkterne så omfavn dem, gør dem til dit eget og nyd dine helt specielle evner, samtidig med, at du husker, hvor din oplader til dine batterier står!

Introvert eller ekstrovert |  Hvad er det? |  Bliv klogere på begreberne |  Alpehøjskolen

Forfatter: Rasmus Carlo Fabricius

Rasmus er dybt betaget af at finde potentialet i mennesker omkring sig og skriver blogindlæg for at skabe nysgerrighed og indsigt hos læseren.

AlpehøjskolenComment