ER DU KLAR TIL AT DØ I KOMFORTZONEN? FIND MOTIVATIONEN TIL AT KOMME IGANG!

Det er et retorisk spørgsmål, fordi selvfølgelig er du ikke det og specielt ikke, når du har klikket ind på dette indlæg. Så lad mig give dig motivationen til at komme ud i udviklingszonen!

Hvad sker der når du er i udviklingszonen for længe?

Eksempel 1

Da jeg var en dreng voksede jeg op i Slagelse, hvor fredag var den bedste dag i ugen. Min mor kørte efter skole min bror og mig til slikbutikkenhvor vi kunne blande for 20 kroner hver. Efterfølgende kørte vi ned i en butik med blå facade og gule bogstaver. I starten valgte min bror og jeg en boks hver, og de senere år blev det også muligt at få mindre bokse med hjem, som kunne gå i playstationen. Ved du, hvilken butik jeg henviser til? Det er nemlig VHS-bånd, dvd'ere og playstationspil, vi lejede i Blockbuster. 

Udviklingszonen → Har du været for længe i trygheden |  Kom ud af din komfortzone på sommerhøjskole i udlandet.

Har du lejet en film i Blockbuster det seneste år? Eller endda set en butik på gaden? Min oplevelse er, at det er svært at finde en Blockbuster nu om dage.
På den anden side, har du været på Netflix den seneste uge? Og vidste du, at Netflix tilbød Blockbuster at købe dem 2 gange? Blockbuster var sikre på, at folk fortsat ville gå i fysiske butikker for at finde deres tv-underholdning og begyndte først at kopiere Netflix sent i udviklingen. Da var det for sent.

Eksempel 2

Udviklings sulten? | Ta' på højskole i udlandet og oplev personlig udvikling, du har med dit hele livet

Jeg har selv svært ved at forestille mig en hverdag uden min telefon. Den minutiøse kontakt til andre mennesker og den øjeblikkelige tilfredsstillelse jeg oplever gennem min telefon, føler jeg har eksisteret altid. Men det har det ikke, og på et tidspunkt var mobiltelefoner en ny opfindelse, som jeg var imponeret af. I tiden med tryktelefoner var ét mærke dominerende, Nokia. Specielt deres 3310 går igen på nettet som en joke for, hvor robuste de var modsat nuværende smartphones. 

Komfortzonen |  Hvilke følelser holder til fast i komfortzonen? Træd ud af din komfortzone med Alpehøjskolen

Har du haft en Nokia telefon?
Hvor mange af dine venner tror du har haft en Nokia telefon? 
Og hvor mange har en i dag?
Tilbage i 2007, året hvor den første iPhone udkom, havde Nokia 50% af markedet for mobiltelefoner. I år 2013 havde de 3%.

Følelser i komfortzonen

Jeg er dagligt udfordret af min komfortzone, og jeg kan tydeligt mærke, hvad som holder mig fast: Tryghed, rutine, ro, komfort. At skulle stå tidligt op og træne er udviklingszone for mig. Jeg har virkeligt svært ved at gå tidligt i seng og vikle mig ud af min varme dyne om morgenen. Selvom jeg godt ved, hvad det giver mig at træde derud. Jeg bliver mere modstandsdygtig, får mere selvsikkerhed, oplever mere optimisme og er mere forandringsparat. 

Så selvom jeg godt ved noget, er det svært at sætte det i praksis. Kender du det? Det er på samme måde med, at rygere godt ved det er usundt at ryge. Overvægtige mennesker ved godt, det er usundt at spise fast food. Men de forstår det ikke. Den viden de har tilegnet sig, er ikke omsat til praktisk læring og udviklet til forståelse. Du kan sagtens vide noget rationelt og ikke bruge det, men når du først forstår noget, er det svært at lægge fra dig.

Du kan sagtens blive den menneskelige Blockbuster og Nokia. Det er nemt at brokke sig, nemt at lægge sig på sofaen. Det er nemt at dø og lade verdenen ske omkring dig.

For at få det liv du gerne vil have, for at nå dine mål og drømme kræver det, at du tager valget om at møde modstand og modvind, turde kæmpe for, hvad du selv vil og tro på dig selv.

At leve kræver mod, styrke og vedholdenhed!

Læs her om, hvad komfortzonen og udviklingszonen handler om her.

At leve kræver mod, styrke og vedholdenhed |  Er du klar til at nå dine mål og drømme - Ta' en sommer med Alpehøjskolen og ta' dit liv seriøst på den sjove måde

like-clipart-like-clipart-1.jpg

I næste uge kommer vi med flere indsigter om hjernen og giver dig en dybere indsigt i, hvad du kan gøre for at lære dig selv bedre at kende. Like os på Facebook og skriv dig op til vores nyhedsbrev her.


IMG_1805.jpg

Forfatter: Rasmus Carlo Fabricius

Rasmus er dybt betaget af at finde potentialet i mennesker omkring sig og skriver blogindlæg for at skabe nysgerrighed og indsigt hos læseren.

AlpehøjskolenComment