FÅ BEDRE VENSKABER MED HJÆLP FRA DIN TVSERIE-KÆRLIGHED

Højskole i udlandet | Tag ansvar for dit liv | Få dit bedste relationer | Ta' på Alpehøjskolen

HBO kører lige nu en kampagne, hvor de beder dig om at tage stilling til, hvem du gerne så som din leder eller din nye bedste ven, hvem du synes er mest skræmmende, og hvem du helst vil have til at kæmpe med dig i en kamp til døden (Thormund, helt sikkert Thromund). De spørger dig til en række karakterer, som du kan vælge mellem fra en række serier bl.a. Game of Thrones, True Detective og The Sopranos. Og hvad kan du som stor fan af serier så bruge dette til?

Højskolenophold i sommerferien | Brug din sommerferie i Alperne og få de stærkeste relationer

Først og fremmest er det sjovt. Det er spændende at leve sig ind i denne verden og forestille sig at være med i dette univers. Kan du forestille dig en far-joke battle mellem Jon Snow og The Hound? 

Udover at trække på smilebåndet, inviterer HBO's opslag dig til at overveje, hvilke relationer du har i dit liv. Hvem vil du gerne have som dine bedste venner? Hvem vil du gerne have som chef? Og hvem vil du gerne have skal være din kæreste? Fordi her er hemmeligheden: Det bestemmer du faktisk selv. Du kan selv træffe valget om, hvem du vil have i dit liv og hvem, du ikke vil have i dit liv. 

Dine venner har en kæmpe stor indflydelse på, hvordan du lever dit liv. Forskning viser, at vi er gennemsnittet af de 5-10 mennesker, som vi har tættest på os. På godt og ondt. Der er nogle mennesker, som går gennem livet med et smil til livet. Deres kaffe er altid helt perfekt, uanset hvor længe den har stået fremme, vejret frembringer altid en god stemning, uanset om det er lykkelig solskin eller hyggelig regnvejr. Kan du genkende denne person? Hvad med det modsatte, de mennesker som konsekvent føler verden er imod dem. Deres kaffe er aldrig tilpas, vejret er enten for varmt eller koldt, og der er altid noget, som kan være bedre. Det er de her mennesker, som synes det er mærkeligt, hvis du gerne vil prøve noget nyt eller ikke forstår, hvis du vil ud og møde nye mennesker.

Du har lige så meget magt til at vælge dine venner, som de har til at vælge dig. At få venner er en ting, men det at vælge, hvem der skal være tæt på dig er ekstremt vigtigt. Du er gennemsnittet af de mennesker du har tættest på dig. Og hvem vil du være? Glad? Optimistisk? Modig? Imødekommende? Resultatskabende? 

Hvis du gerne vil løbe et marathon på under 4 timer, virker det selvmodsigende, hvis du hænger ud med, folk der spiller meget computer.
Hvis du gerne vil være professionel gamer, virker det modsigende, hvis du hænger ud med folk, der løbetræner for at løbe vildt stærkt.

Det hårde arbejde i denne ligning ligger i, at det starter med dig selv. Vil du gerne have venner, som er mere optimistiske? Så kræver det, at du begynder at være mere optimistisk selv. Vil du gerne have en kæreste, som er mere kærlig, så start selv med at være mere kærlig. Vil du gerne have venner, som løfter dig og ser dine positive sider, så start selv med at se det gode i dine venner.

Vi har alle et valg om at styre vores eget liv. Også dig. De venner, vi mener er de bedste, er dem som:

  • er ærlige og nysgerrige i dig

  • forstår dine særheder og styrker dem fremfor at gøre dem forkerte

  • giver lige så meget, som de tager

  • støtter dig, når der er mørke i dit liv

  • griner med dig og løfter dit humør

Har du disse mennesker i dit liv?

Skrevet af Rasmus Carlo Fabricius

Sommerhøjskole i sol og bjerglandskab | Ta' på højskole i 4 uger | Få redskaber til at skabe det bedste liv
AlpehøjskolenComment