SKAL DU LYKKEDES MED DIT NYTÅRSFORSÆT?

🤗 Drop sukker
💃 Tab dig 5 kilo
🔥 Stop med at ryge
🤔 Læs flere lektier
🏃‍♀️ Løb et marathon
🍏 Spis et æble om dagen
😳 Se mindre TV
💪 Start til fitness

Kan du genkende disse nytårsforsæt? Hvis du sidder og nikker netop nu, kan jeg berolige dig med, at du ikke er alene. En kort og noget subjektiv googlesøgning fremhæver de ovenstående sætninger som de mest anvendte nytårsforsæt. Sandsynligvis kan du, med et skævt smil, også nikke genkendende til den tragedie det har medbragt. Husk, du er ikke alene! 

Omgiv dig med dem, som har det samme mål som dig

Ønsker du at gennemføre dit nytårsforsæt og holde fast i dine nye vaner, er der få ting, som er så vigtige som personlige relationer. Det handler i sin enkelthed om at omgive sig med mennesker, som har de samme ønsker og udfordringer, som dig selv. Er der ingen i din omgangskreds, som deler dit mål, vil de i starten være forstående og accepterende, men når du agerer anderledes end den gruppe du befinder dig i, vil du stå udenfor. Når du siger nej til kage, en cigaret eller en tur i byen, fordi du har et mål, du gerne vil opnå, vil gruppen naturligt føle sig fravalgt. Sandsynligvis fortæller de dig ikke, at de føler sig forbigået, og at de savner din deltagelse. Tværtimod vil de lokke dig til at gøre det alligevel, fordi "en enkelt skader jo ikke", "du er blevet så kedelig" eller "hvorfor er du så hellig?" Det vigtige at understrege er, at de ikke gør det bevidst, du udfordrer blot deres eget verdenssyn ved at gøre noget nyt og det er ikke alle, som kan lide denne interne provokation.

Hvad bør du så gøre?

Du er kun så god som dem omkring dig. Selvom vi alle har en drøm om, at andres anerkendelse og bekræftigelse ikke er vigtigt, er det svært at undgå. Vi vil alle gerne anerkendes for vores tøj, handlinger og udseende. Ofte tager vi umiddelbare valg ved hjælp af den ydre påvirkning, vi oplever.

LÆS: HVAD KIGGER DRENGE EFTER I PIGER

Forestil dig følgende scenarie: Hvordan ville det være for dig, hvis alle dem du omgav dig med gik til fest både fredag og lørdag hver uge, men du har andre planer. Ville det være nemt for dig at sige nej, fordi du har en yogaaftale kl 7.00 om lørdagen, og søndag skal du løbe Nike-testløb klokken 10.00 og vil gerne være i topform? Kan du forestille dig, at dine venner ville forsøge at få dig med, og at du muligvis ville krybe med?
Eller hvordan ville det modsatte være, hvis de venner du omgav dig med gik i seng kl 22.00 fredag, fordi de ved, hvor stor en forskel søvn gør i forhold til træningens effekt? Samtidig med, at de har taget en grøn smoothie med til dig til efter løbeturen, som er fyldt med spinat og lækre frosne bær?

For at nå dine mål handler det om at omgive dig med mennesker, som er på samme mission som dig og kan støtte op, når du synes det er lidt svært. Relationer, som istedet for at påpege det er mærkeligt, at du ikke vil spise bland-selv-slik, så giver dig en high-five, fordi de ved, hvor glad du er for lakridskuglerne nede på Elmegade, men du gik forbi butikken uden at stoppe op. 🙌🙏 

Succes med nytårsfortsæt? | Læs vores bedste råd til at lykkes med dit nytårsfortsæt!

Fede fællesskaber

Selvfølgelig skal du ikke opgive de venner, du har nu, bare fordi du gerne vil begynde at være mere aktiv. Tværtimod kan du i samme ombæring have en effekt på dine venskaber, når du vælger at gå til yoga i stedet for fest. Pludselig gør du noget andet, noget nyt, og kan blive en inspiration for dem omkring dig. Du kan selv skabe de fællesskaber, du har brug for, for at lykkedes med dit mål, uanset om det er et nytårsforsæt, eller en drøm du har haft længe. Det handler om at blive en del af nogle fede fællesskaber, som støtter op om hinanden, gør hinanden bedre og søger at blive den bedste udgave af sig selv. 

Det rigtige tidspunkt for at blive den bedste udgave af sig selv er nu! Tragedierne, som tidligere nytårsforsæt har medbragt er slut. Der er en del hjemmesider, som undersøger nuværende trends og forudsiger, hvad der kommer i morgen. Vi stræber efter selvudvikling og 2019 bliver fyldt med trends, der fokuserer på selvudvikling. Vi vil bla. søge mod andre, der kan hjælpe os i retning af vores mål om dygtiggørelse. Stræben efter forbedring er et universelt behov og derfor ikke noget nyt. Det nye er, at vi begynder at sige det højt, skabe fællesskaber og søger mod andre, der kan hjælpe os mod resultatet. Det er altså i 2019, du kan kaste snøren ud efter de store drømme om at blive dygtigere, stærkere, modigere, sejere og et mere helt menneske 💙

Dig til sommer?

Skal du med os til sommer og finde din egen vej i livet?

- Skrevet af Rasmus Carlo Fabricius

Kom i mål med dit nytårsfortsæt | Alpehøjskolen giver dig de bedste råd
AlpehøjskolenComment