FØR OPHOLDET

Hvad er aldersgruppen?

Vores elevers alder fordeler sig hovedsageligt mellem 18-25 år og enkelte af vores elever er op til 30 år.

Hvilken baggrund har jeres elever?

Vores elever er meget forskellige og nogle går på gymnasiet, andre på universitet eller er allerede i gang med at arbejde som landmænd, pædagoger og andet.

Hvordan er kønsfordelingen?

Den er skarpt opdelt og vores seneste ophold havde 12 drenge og 12 piger.

Hvordan rejser mine højskolevenner?

Størstedelen af vores elever rejser alene og dermed er der et solidt grundlag for, at du vil få nye venner lynhurtigt.

Hvordan er linjefordelingen?

I 2018 havde vi 8 elever på hver linje og til sommeren 2019 regner vi igen med et udsolgt hold.

Jeg er i tvivl omkring linjevalg. Er det et problem?

Nej. Vi har før haft elever som har forelsket sig i to forskellige linjer og vi skal, med tiden, nok finde ud af hvad som er det helt rigtige for dig. Det vigtigste er ikke at vi vælger hurtigt, men at vi vælger rigtigt. Hvis du er i tvivl så skriv det som en kommentar ved din tilmelding.

Er der krav til eleverne?

Ja, vi har nogle enkelte og simple krav.

Vi forventer af vores elever at de deltager aktivt i undervisningen og at de giver os en melding såfremt der er tidspunkter hvor de er forhindret i at deltage. Det kan være at man bliver syg eller har brug for en alene dag, og det har vi naturligvis forståelse for.

Hvornår bør jeg tilmelde mig?

Jo før jo bedre. I 2018 havde vi udsolgt og det regner vi også med at få i år. Booker du inden 1. marts sparer du desuden 2000,- på opholdet som du eksempelvis kan bruge på paragliding eller en spadag.

Hvordan foregår reservation & betaling?

Ved tilmelding vil du modtage et velkomstbrev og faktura til betaling af depositum på 3000,- DKK. I velkomstbrevet får du bl.a. information om forløbet frem til afgang samt information om rejseforsikring, som er obligatorisk. 10 uger inden afgang vil du modtage et informationsbrev, som giver dig en mere detaljeret beskrivelse af opholdet samt information om af- og hjemrejse. Her vil du desuden modtage slutfaktura til betaling af det resterende beløb. Tilmelder du dig efter den 1. maj vil du modtage informationsbrev og slutfaktura med det samme.

Findes der en pakkeliste?

Ja, det gør der. Pakkelisten sender vi ud (som inspiration) til vores elever sammen med infobrevet, 7-8 uger inden afrejse.

Skal jeg have en rejseforsikring?

Ja, det skal du. Rejseforsikring er obligatorisk for elever på Alpehøjskolen og i informationsbrevet som vi sender ud 7-8 uger inden afrejse giver vi mere information omkring dette. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring.

Er jeg dækket af Rejsegarantifonden?

Ja, vores medlemsnummer er 2981. Du kan læse mere om Rejsegarantifondens dækning her.

Hvordan rejser jeg til og fra højskolen?

Vi arrangerer fælles transport for alle elever med bus til og fra højskolen. På busturen har vi mulighed for at lære hinanden at kende og starte det fællesskab, der er kernen i løbet af hele opholdet. Vi har bevidst fravalgt at rejse med fly for at skåne klimaet mest muligt. Samtidigt kører bussen lige til døren på hotellet, er betydeligt billigere end en flyrejse og en virkelig hyggelig start på højskoleopholdet.

Er det muligt kun at rejse med bussen den ene vej?

Vi oplever, at nogen elever ønsker at kombinere højskoleophold med andre rejser og ferie. Derfor kan der være behov for kun at rejse med fælles transport den ene vej, og det er muligt.


UNDER OPHOLDET

Hvordan skal jeg bo?

Du vil blive indlogeret på værelser med plads til 2-5 personer med eget bad og toilet. Drenge og piger bor hver for sig.

Hvordan er maden?

Maden laves af vores eget køkkenpersonale med fokus på gode råvarer og kvalitet. Det er muligt at bestille special kost som f.eks. vegansk, vegetar eller melde allergier. Mad i hverdagene er inkluderet i prisen på opholdet, men maden i weekenderne skal du selv stå for.

Har I en alkoholpolitik?

På skolen har vi vores egen hyggelige bar, hvor der skabes et naturligt frirum på højskolen. Der er plads til at hygge, spille brætspil og have nogle gode samtaler. Det er selvfølgelig tilladt at være i godt humør, men overdreven fuldskab medfører bortvisning fra baren.

Hvor mange lommepenge skal jeg have med?

Det er naturligvis meget individuelt hvor mange penge man bruger i sin fritid, men som et lille fingerpeg kan vi oplyse at vores elever brugte følgende ved sidste ophold:

0-200 euro (14,3%).

200-400 euro (52,4%).

400-600 euro (23,8%).

600-800 euro (9,5%).

Hvad med internet og telefon?

Hotellet har wifi som fungerer til at tjekke Facebook og nyheder. Streamingtjenester og online gaming er ikke anbefalelsesværdigt. Vores undervisere har telefon som kan lånes i nødstilfælde.

På hvilke sprog foregår undervisningen?

Som udgangspunkt foregår al vores undervisning på dansk.

Er det muligt at vaske tøj?

Ja, det er det.

Skal jeg selv betale for lokal transport?

Ja, lokal transport skal du selv betale for. Alpehøjskolen betaler kun for transport i forbindelse med undervisning eller særligt planlagte arrangementer.

Hvad laver man i fritiden?

Alperne byder på mange forskellige muligheder for aktiviteter. Du kan cykle, klatre, river rafte, paraglide, gå ture i den smukke natur, spille tennis, golf, køre mountainbike, tage i spa, svømmehallen og meget mere. Og nogle gange har du måske bare brug for lidt tid for dig selv på værelset. På hotellet har vi desuden en hyggelig lounge, hvor der er mulighed for at hygge sammen med brætspil og hvad vi nu ellers kan finde på.

Hvordan er undervisningen?

Vores undervisning er inspirerende, udviklende, involverende og sjov.

Vi tror på at læring skabes gennem reflektioner, tillid og gruppearbejde. Derfor har vi ingen karakterer eller eksamener, men arbejder med personlige samtaler, bevidsthed og udtalelser. Vi søger at gøre vores undervisere så engagerende og involverende som muligt. Derfor består størstedelen af vores undervisning som øvelser og aktiviteter. Du kan dermed glæde dig til praktisk undervisning hvor du vil være i bevægelse både fysisk og mentalt.

Er det muligt at få besøg?

Som udgangspunkt har vi intet imod at vores elever får besøg hjemmefra. Dog kan vi, af praktiske årsager, ikke stå for planlægning ifm. deres rejse, indlogering og ophold.

Desuden er det vigtigt for os at understrege at gæster ikke deltager i undervisningen og at tid sammen med dem derfor foregår i fritiden (efter undervisning & i weekenderne).


EFTER OPHOLDET

Er det muligt at rejse videre fra Alperne?

Ja, det er det. Der er ingenting som forhindrer vores elever i at rejse videre rundt efter opholdet. Når vi siger farvel på skolen er der frie tøjler til at rejse som du har lyst til. De fleste elever rejser sammen hjem til Danmark, og altså derfor også med fælles transport med bus. Har du planer om at forlænge din sommerferie bør du derfor overveje om det giver mening for dig at tage med den fælles transport med bus, da det økonomisk nok vil være billigere end hvis du vælger at skulle arrangere det på egen hånd.

Er det kun på Service Management at jeg kan få jobgaranti?

På nuværende tidspunkt, ja. Og samtidig står vi klar til at hjælpe dig med din ansøgning til hvorend du ønsker at ansøge.

Hvad får jeg med mig efter opholdet?

Ud over venner for livet samt alle oplevelser og læring giver vi dig et diplom med en udtalelse med hjem. Dette kan du bruge til din studieansøgning, til at søge nyt arbejde eller til at pynte hjemme på væggen.

Jeg er interesseret i guidejob. Er det vigtigt at køre godt på ski?

Det korte svar er: Nej.

Det lidt længere svar er stadig: Nej. At køre på ski med gæsterne er faktisk forbudt på flere destinationer og kommer du på en destination, hvor du er så heldig at få muligheden for at køre pistevisninger, vil du have kollegaer i dit team som kan tage dette ansvar de første uger mens du udvikler dig.