Den bedste måned for dit liv

Der er mange muligheder for at få oplevelser i dit liv. Hos os får du mere end en oplevelse og vi er derfor mere end en god sommerferie. Det er vigtigt for os at være mere end bare en oplevelse og derfor siger vi, at vi er Den bedste måned for dit liv og ikke bare den bedste måned i dit liv.

Alpehøjskolen er åben for alle, men det er ikke alle, som skal på Alpehøjskolen. Vores formål er at arbejde med mennesker, som tror på det vi tror på.

Hvorfor elsker vi at lave Alpehøjskolen?

Hver eneste af os møder op for at være en del af noget exceptionelt. Vi inspirerer mennesker til at skabe dét liv de drømmer om gennem et fokus på livsglæde og det gode liv. Det er skønt at arbejde i et miljø, hvor vi er nysgerrige på hinanden som mennesker og skaber fællesskaber med samvær og nærvær.

Vi arbejder med inspirerende og engagerede mennesker, hvor vi dagligt lærer noget nyt, møder spændende personligheder og griner i hinandens selskab.

Hvordan skaber vi en engagerende Alpehøjskole?

Gennem åbenhed, nysgerrighed og omfavnende opmærksomhed skaber vi tillid og respekt i vores relationer til hinanden. Vi lægger vægt på fællesskab og præger vores elever til at søge samvær og nærvær i oplevelser, undervisning og dagligdagen. Det er solide humanistiske værdier, som er tilstede gennem vores måde at undervise på, måden vi behandler os selv og hinanden på samt agerer og responderer som mennesker. Frisind og ligeværd er vores grundlæggende tilgang til livet og uanset baggrund skal alle behandles med respekt.

Hvad er Alpehøjskolen?

Rammerne for vores skole åbner op for et rum, hvor vi kan vække oprigtig opmærksomhed for hinanden og tale om det, der er på spil. Vi undersøger det menneskelige potentiale og skaber bevidsthed i hinanden gennem undren og autentisk nærvær. Det menneskelige er i fokus og vi lægger fundamentet for, at vores elever kan blive til nogen fremfor noget.


Hvem er vi

Jakob Witt

Jakob Witt, Forstander på Alpehøjskolen |  Sommerhøjskole i udlandet

Når du møder Jakob vil du blive draget af hans imødekommende og rolige væsen. Han er vokset op og bor på Christiania, hvor hans tilgang til livet er rodfæstet. Fællesskab, alsidighed og optimisme er nogle af de egenskaber der kendetegner Jakob. Han er en trofast tilhænger af orden og struktur selvom han bliver draget af det skæve og det skrå. Som landechef i Østrig var der fokus på, at give gæsterne mere end de forventede. Oplevelser ud over det sædvanlige driver Jakobs liv og med humor tager han livet ved hornene. Ser du ham have en sjælden dårlig dag så fortæl ham en far joke, det påtager han sig selv at være uofficiel danmarksmester i.

"Jeg har en dybfølt trang til at udvikle mig og har altid nye projekter og venskaber i kikkerten. Blandt mine største glæder er dét at kunne gøre en positiv forskel for andre."

Nice to know om Jakob:
Holdkaptajn ved Stafet for Livet på Frederiksberg.
Årets guide hos Nortlander Skitours 14/15.
Landechef for Nortlander Skitours i Østrig og øst Italien for mere end 200 ansatte.
3D Designer/Animator på computerspillene 'Figment' og 'Back to Bed'.
Har 2 undulater, den ene (Sorteper) fandt han i skorstenen og den anden (Frodo) fløj ind på hans værelse og kom aldrig videre.

Sig hej til Jakob på witt@alpehojskolen.dk


Rasmus Carlo Fabricius

Rasmus Carlo Fabricius, Medstifter af Alpehøjskolen | Sommerhøjskole i udlandet

Nysgerrighed og empati er nogle af Rasmus’s topstyrker. Han har en stor interesse i mennesker og det er tydeligt at mærke, at han vil gøre en forskel for andre. Nysgerrigheden driver ham til at være dybt engageret i udvikling af sig selv og andre, hvor interessen for mennesket stråler igennem. Med en intension om at skabe en karriere omkring sit liv har Rasmus arbejdet med teambuilding hele sit voksne liv, undervist på flere højskoler herhjemme samtidig med, at han rejser ud med højskoleelever i verden. Dét at bruge kroppen er vigtigt og hvis du mærker en frustration hos Rasmus så spørg ham om han ikke lige burde stå på hænder i et par minutter.

“Mit liv skal indeholde leg, nysgerrighed og nærvær. Jeg er en del af Alpehøjskolen fordi jeg motiveres af fællesskab og udvikling.”

Nice to know om Rasmus:
Adventurelærer på Oure Højskole.
Certificeret NLP Coach.
Certificeret i DiSC personlighedstype værktøj.
Bachelor i Idræt og Sundhed, SDU.
Årets højskoleelev Oure Højskole 2009.
Landechef for Nortlander Skitours i Frankrig og vest Italien for over 200 ansatte.
Er hundeskruk og skal snakke med alle hunde han møder.

Sig hej til Rasmus på rasmus@alpehojskolen.dk


Aiyo Jensen

Aiyo 02.png

Optimisme, entusiame og eventyrlyst er nogle af de ting, der kendetegner Aiyo. Som 2½-årig tog han på jordomrejse med sine forældre, hvor eventyret bl.a tog dem ud i Grønlands rå og smukke natur, Canadas vildmark, New Zealands betagende natur, Australiens spændende diversitet og Indonesiens eksotiske orgie af kultur, natur, mennesker og religion. Det var her fundamentet for Aiyos brændende passion for friluftsliv og eventyr startede, nårh ja - og så også af at være født og opvokset på Christiania. Det har ført ham vidt omkring i livet, både arbejdsmæssigt, åndeligt og privat. Aiyo ELSKER at lege, hvilket også afspejler sig i hans væremåde. Han elsker at undervise, guide og lede. Det bedste for Aiyo er at se elever/mennesker udvikle sig og se deres glæde og begejstring; så er det en god dag. Humor er ikke Aiyos helt stærke side, men han er i skarp træning hos sin 2 ½ årige søn.

Nice to know om Aiyo:
Tidligere adrenalinjunkie (har det nok stadig lidt i sig).
Elsker natur, friluftsliv, adventuresport, bevægelse(flow)oplevelser i eventyr, alsidighed, leg og finurlighed.
Har arbejdet freelance stort set hele arbejdslivet.
Arbejder på Frederiksberg Ungdomsskole som adventuresport-lærer.
Har sit eget firma, hvor han arbejder med mange forskellige ting i højderne.
Er uddannet: Skitumling, klatreinstruktør, kajaktumling, friluftsvejleder/fjällvejleder, tømrer, klatrenørd, noget med NLP, Livstumling.
Stolt far og glad kæreste.

Sig hej til Aiyo på aiyo@alpehojskolen.dk


Jonas Berg Sørensen

Jonas Berg Sørensen, Adventureunderviser på Alpehøjskolen  | Sommerhøjskole i udlandet

Hvis du spurgte Jonas’ mor, ville hun nok sige, at Jonas snart skulle begynde at studere. Men Jonas er en ambitiøs og nysgerrig gut. Dette vil du helt tydeligt opleve, når du møder Jonas. De sidste 4 vintre har han tilbragt i de franske og østrigske alper, hvor han drages og motiveres af mødet med mennesker, kombineret med en aktiv livstil i de fedeste omgivelser. Sætter Jonas sig et mål, så er det alt eller intet. Kompromiser og mellemløsninger er ikke noget Jonas dyrker, når det gælder hans egne resultater. Går Jonas og nikker lidt med hovedet, er det oftest fordi han er gået i ”think mode” og lige skal have vendt tankerne frem og tilbage. Har han ikke fået energien op igen, næste gang du ser ham, så spørg om han ikke vil fortælle lidt om skiløb, og byd ham på snacks.

"Selvom jeg værdsætter tid og arbejde på egen hånd, oplever jeg, at jeg udvikler mig mest, når der er flere mennesker involveret. Da samspil, mellem mennesker med dig selv i fokus, er en af de mange spændende ingredienser i Alpehøjskolen, ved jeg, at det er det perfekte sted for mig at bruge min sommer."

Nice to know om Jonas:
Er tidligere konkurrencesvømmer og har derfor en flot samling af fine speedos.
Jonas er uddannet skiinstruktør.
Har haft 3 sæsoner for Danski/Nortlander og 1 som skiinstruktør.
Var elev på Alpehøjskolen sommeren 2018.
Er 167 cm høj, men ret flot alligevel.

Sig hej til Jonas på jonas@alpehojskolen.dk


Lea Viby Sommer

Lea Sommer, Yoga & Selvudviklingsunderviser på Alpehøjskolen  | Sommerhøjskole i udlandet

I Lea kan du være sikker på, at du altid vil blive mødt med varme og kærlighed. Hun er højskolemenneske ind i hjertet og med hendes interesse for bevægelse og udvikling passer hun perfekt ind på Alpehøjskolen. Lea er en fantastisk underviser i yoga og mindfullness grundet hendes autentiske og kærlige opmærksomhed. Hun hjælper dig til at mærke dig selv og åbner dig op. Hun har på sit eget højskoleophold fundet kærlighed i kropslig bevægelse og fællesskab. Med Lea har vi sikret, at fællesskabet på opholdet når nye højder og vi glæder os til at opleve hende udfolde alt det hun indeholder.

"Der sker et eller andet magisk, når mennesker finder sammen, vil sig selv og hinanden og møder livet med nysgerrighed og åbenhed. Jeg tror på, at vi alle besidder et potentiale, som er større end vi selv aner, og at vi med det rette mod og den rette støtte kan nærme os det, vi dybest set ønsker."

Nice to know om Lea:
Uddannet psykolog fra Syddanske Universitet.
Uddannet yogalærer fra Nepal og Bali.
Certificeret mindfullness instruktør.
Har rejst verden rundt fra Hawaii til Sydamerika, Australien og gennem Asien.
Genkendes på sin altid perfekte høje hestehale og yogatights.

Sig hej til Lea på lea@alpehojskolen.dk


Fredrika Wallin

Fredrika Wallin, Service Mangement underviser på Alpehøjskolen  | Sommerhøjskole i udlandet

Når du ikke ved det, er det umuligt at vide, om Fredrika er svensk eller dansk. Hendes indebrændte ønske om at skabe balance mellem mennesker og forståelse har drevet hende til at lære sprog for nemmere at kommunikere med andre. Hun nyder menneskemøder og lærer hurtigt både fransk og kroatisk for at blive en del af noget større. Armene er altid oppe og åbne for oplevelser, historier og fortællinger, hvor hun nærværende og inspirerende indgår. Fredrika sætter høje mål for sig selv og sine omgivelser og i samvær med hende vil du mærke et drive til at blive bedre og stærkere. Modigt og engageret tager hun imod udfordringer og kæmper altid hårdt for det bedste resultat samtidig med, at hun griner og har det sjovt.

"Jeg samler på oplevelser. Af samme grund synes jeg at det er helt fantastisk at give en oplevelse videre til andre. Derfor underviser jeg i service. At give god service er som at give en højt værdifuld gave, som kan gemmes for altid.”

Nice to know om Fredrika:
Professionsbachelor i Leisure Management fra Sjælland University College.
Landechef for Nortlander Skitours i Frankrig og vest Italien for mere end 200 ansatte.
Snakker flydende svensk og dansk.
Har været både sommer- og vinterguide på Balkan og i Frankrig.
Du kan få Fredrika til alt, hvis du tilbyder hende et stykke beaufort ost. 

Sig hej til Fredrika på fredrika@alpehojskolen.dk


Lene Lund Andersen

Lene Lund, Service Mangement underviser på Alpehøjskolen  | Sommerhøjskole i udlandet

Ofte vil du blive mødt af en krammer, når du kommer forbi Lene. Nogle gange så fast, at det kan være lidt svært at trække vejret. I Lenes selskab er der plads til det meste, og hun øser ud af højskolestemning. Du kan være helt sikkert på at blive mødt af Lene med nærvær, varme og nysgerrighed. Med hendes interesse for hvordan vi omgås hinanden, og hvordan vi kan få det bedste frem i os selv og hinanden i teamarbejde og i vores dagligdag, glæder Lene sig til at indgå i underviserteamet.

"Noget jeg har lært af at gå på højskole er, at mennesker har brug for mennesker, at vi ikke kan klare alt selv, og at det er i fællesskabet man skaber sig selv.”

Nice to know om Lene:
Tidligere elev på Alpehøjskolen sommeren 2018.
Har gået på 4 forskellige højskoler.
Medicinstuderende.
Certificeret NLP Coach Practitioner.
Bor i kollektiv, og er ret vild med morgenkaffe, dansefester og lange løbeture.

Sig hej til Lene på lene@alpehojskolen.dk


Hakon Ask Jensen

Hakon.png

Hakon er et autentisk og oprigtigt væsen, som møder dem omkring sig med smil og imødekommende nysgerrighed. Hans livsmission er at ændre måden vi møder hinanden på og med det som kompaspunkt har han ændret livet for umåleligt mange mennesker. Til dagligt driver Hakon 2 virksomheder og er dybt involveret i kulturudviklingen i København. Med sig bringer han professionelle og medrivende kompetencer, som skaber et trygt og modigt rum, hvor hans elever kan udfolde deres potentiale.

Nice to know om Hakon:
Stifter af Forvandlende Fortællinger og Villa Kultur.
Har afholdt udsolgte shows på bla. Bremen Teater og Store Vega.
Drømmer om at køre verden tynd i en ombygget Mercedes Sprinter.
Bliver genkendt som “ham med hatten”.
Har startet blaffer-konkurrencen BLAF.

Sig hej til Hakon på hakon@alpehojskolen.dk


Josefin Lilja

Josefin.png

Josefin kaldes faktisk bare Jose. Og ja, Josefin staves uden ”e” til sidst. Josefin var med som elev på Adventuresport sidste år. Som svensker fik hun øjnene op for, hvad det vil sige at gå på en dansk sommerhøjskole. Du kan jo prøve at gætte, om hun synes, dét var cool, nu hun skal med Alpehøjskolen sydpå igen i år. Josefin er et familiemenneske og værdsætter at bruge tid med, og på, sin familie. Men ikke bare slægtninge betragter Jose som familie. Venner og nære relationer vil hurtigt opdage Joses omsorg, varme og åbne armer. Med tre sæsoner som guide brænder Jose for at give den bedst mulige oplevelse for mennesker i hendes omgivelser. Som leder for guideteams er hun fascineret af, hvordan mennesker kommunikerer og arbejder sammen.

“Når gruppen fungerer fungerer jeg. Jeg trives som bedst, når de mennesker, jeg omgås med, også trives. Og netop derfor finder jeg Alpehøjskolen så fantastisk. For her er der fokus på individet i fællesskab.”

Nice to know om Josefin:
Har cyklet to gange til Paris fra Helsingborg med Team Rynkeby.
Tre sæsoner for Nortlander i Alperne.
Årets guide forbillede 2017/2018.
Uddannet dekoratør og butikskommunikatør.
Elsker at være udenfor og i naturen.
Elsker planter og har omkring 20 potter med forskellige stiklinger.

Sig hej til Josefin på josefin@alpehojskolen.dk


Betina Jacobsen

Betina Jacobsen, praktikant på Alpehøjskolen | Sommerhøjskole i udlandet

Betina elsker at holde overblik og styr på det hele. Ofte øver hun sig på at slippe kontrollen og nyde små nærværende øjeblikke. Passionen for at skabe oplevelser har ført hende til festivalafvikling i den marrokanske ørken, på outdoor-ture med flygtninge og til nu at være blæksprutte i Alpehøjskolen. Selv har Betina to efterskoleophold, to højskoleophold og mange andre fællesskaber med i baggagen. I fællesskabet vil du blive mødt af Betina med nærværende øjenkontakt, smil og ærlighed. Bliver du overrumplet af en direkte kommentar eller en meget sjælden joke, skal du tage det som det største kompliment og tillidserklæring.

“Gå efter din drøm, selv den største, mest vanvittige, skøreste og allersjoveste drøm. Ta’ det første skridt, og du er allerede halvvejs i processen. Hver især rummer vi så meget magi og ofte kommer det allerbedst til udtryk, når vi sammen udvikler os i trygge rammer.”

Nice to know om Betina:
Studerer Leisure Management, Professionshøjskolen Absalon.
Elev på Alpehøjskolen i sommeren 2018.
Elsker at skabe rammer for oplevelser og events, der gør indtryk.
Tosset med at lave mad: småkager, hummus, chokolademousse, kartoffelpizza, sådan cirka alt.
Klatrer veltilpas rundt på mennesker til akroyoga.

Sig hej til Betina på betina@alpehojskolen.dk


BOok Personligt møde

Overvejer du at bruge din sommer på Alpehøjskolen? Vil du gerne høre mere om højskolen? Har du har nogle spørgsmål? Det forstår vi godt.
Der er mange muligheder. Vi vil gerne hjælpe dig med at finde ud af, om Alpehøjskolen er det rette for dig. Derfor vil vi meget gerne drikke en kop kaffe med dig. Vi vil møde dig på den måde, der passer bedst. Måske er det til en kop kaffe i Villa Kultur (Alpehøjskolens danske hjem), på en café eller til en kop kaffe over Skype. Vi vil glæde os til at møde dig.

Sådan gør du

Skriv en besked i kontaktformularen herunder, hvori du skriver, hvor du bor, hvornår det typisk vil passe dig bedst at snakke i løbet af en dag, og så finder vi den bedste løsning til dig.

Kontakt os

Vi står til rådighed for dig. Har du et spørgsmål eller kommentarer hører vi gerne fra dig og skal svare dig bedst muligt.

Navn *
Navn