Dig i fokus

Du oplever et ophold, hvor vi tror på, at læring skabes gennem refleksioner, tillid og gruppearbejde. Derfor har vi ingen karakterer eller eksamener, men arbejder med personlige samtaler, bevidsthed og udtalelser.

Undervisningen har til formål at give dig oplevelser, som du kan implementere i dit liv direkte og tage med dig hjem. Derfor har alle vores undervisere stor fokus på at gøre emnerne så engagerende og involverende som muligt. Størstedelen af undervisningen foregår som øvelser og aktiviteter. Glæd dig til en praktisk undervisning, hvor du vil være i bevægelse både fysisk og mentalt.

Vores sommerhøjskole har en bred funktionalitet, og som elev hos os vil du få indsigt i en ny verden. Du vil udvikle dine nuværende kompetencer og få mulighed for at skabe nye. Når du kommer hjem vil du være i stand til at varetage mange forskellige opgaver og vi arbejder sammen med en række samarbejdspartnere, som er klar til at modtage din ansøgning når du kommer hjem. Se mere her.

Det er det enkelte menneske, der er i fokus på Alpehøjskolen og vi giver hver enkelt elev mulighed for at udfolde sig i sit eget tempo. Det er et eventyr, som sætter sig for livet og på Alpehøjskolen tager vi livet alvorligt. Det betyder, at det er vigtigt for os at have det sjovt og grine samtidig med, at vi arbejder med de ting, der er vigtige i livet. Vi kalder det at have det sjovt for alvor.

Efter dit højskoleophold hjælper vi dig videre så du kan fastholde din nye læring. Læs her om dine muligheder.

Vores undervisning er:

INSPIRERENDE

Vores undervisning skal vække drømme og spørgsmål. Vi vil skabe ambitioner i vores elever.

UDVIKLENDE

Vi har et højt fagligt niveau. Vi tager vores rolle alvorligt og sørger for, at alle elever bliver klogere.

INVOLVERENDE

Vi lærer bedst når vi reflekterer på egne hændelser. Langt størstedelen af vores undervisning er praktisk.

SJOV

Det skal være sjovt at lære og det vil undervisningen bære præg af. Læring og sjov går hånd i hånd.

Ugeskema Alpehøjskolen

Fællesfag - Det gælder livet

Sammen med de andre højskoleelever vil du lære mere om dig selv gennem ugentlige moduler vi kalder "Det gælder livet".

Glæd dig til at få en dybere indsigt og forståelse i:

• Forståelse af mennesket som helhed

• Hjernens muligheder

• Indsigt i dit udviklingspotentiale

• Tanker og følelser

• Adfærd gennem indre sprog, kropssprog og fokus

• Selvtillid og selvværd

Valgfag

I løbet af ugen får du mulighed for at vælge mellem forskellige valgfag, så du kan smage på, hvad de andre linjer oplever. Det kunne f.eks. være yoga, massage, acro yoga, public speaking, friluftsliv, coaching m.m. Du vælger hvilke valgfag, du gerne vil have, under selve højskoleopholdet.

3 muligheder

Når du tilmelder dig Alpehøjskolen bliver du bedt om at tage stilling til, hvilken linie du ønsker at følge. Dette lægger grundlaget for dit ophold og sætter rammerne for dit ophold. Derudover deltager du i Det gælder livet med de andre linier og der vil være mulighed for at vælge mellem forskellige aktiviteter i løbet af ugen når der er valgfag. Du kan vælge mellem AdventuresportService Management eller Yoga & Selvudvikling.

ADVENTURESPORT   - BLIV UDFORDRET PÅ NYE MÅDER

ADVENTURESPORT - BLIV UDFORDRET PÅ NYE MÅDER

Adventuresport

Vi sætter fokus på kroppen og kommer ud i den friske alpeluft. Du vil udfordre dig selv fysisk og mentalt og i løbet af dit ophold vil du blive klogere på dig selv og din krop.

SERVICE MANAGEMENT   - VERDEN HAR BRUG FOR STÆRKE LEDERE

SERVICE MANAGEMENT - VERDEN HAR BRUG FOR STÆRKE LEDERE

Service Management

Vi går i dybden med personlighedstyper og ledelsesstile. Vi undersøger hvordan man arbejder bedre sammen i et team og hvordan vi hver især er i besiddelse af forskellige topstyrker og menneskelige kompetencer.

YOGA & SELVUDVIKLING   - FLEKSIBILITET I KROP OG SIND

YOGA & SELVUDVIKLING - FLEKSIBILITET I KROP OG SIND

Yoga & SELVUDVIKLING

På denne linje lærer du meget mere om dig selv. Linjen er for dig som enten har brug for en studiepause, er på vej i uddannelse eller ønsker at blive klogere på dig selv og andre.

DER ER INGEN KARAKTERER ELLER EKSAMENER, KUN MENNESKER.

Når vi siger, at det er vores elever, der er i fokus, så mener vi det. Du vil få mulighed for at tage samtaler med din underviser. Dette tilbyder vi for at hjælpe dig med at sætte ord på det som er svært, skabe en retning i dit liv og åbne op for dit potentiale. Undervisningen har stor fokus på praktisk læring og den teoretiske del er støttende. Der tages udgangspunkt i dine egne refleksioner og oplevelser, som vil styre din proces og udvikling på opholdet. Når opholdet afsluttes, vil du få en udtalelse og et officielt diplom fra Alpehøjskolen.