Yoga, dérfor

Kender du følelsen af at være på vej til noget? Og aldrig rigtig have tid til at være lige nu og her? Det lykkelige liv er tilstede- og nærværende opmærksomhed i lige netop nu. Uanset om det er dét øjeblik, hvor vi er opmærksomme på fuglenes sang om morgenen fra vinduet i soveværelset eller vindens kærtegn på kinden imens vi venter på bussen. Det er nærværende lytning til vores veninde, som fortæller om hendes nye passion for strikning. Det er livet, hvor vi har ro i vores sind til at slippe bekymringerne, som dermed giver os en bedre evne til at fastholde en god søvnrytme. På Yoga & Selvudvikling giver vi dig værktøjerne til det lykkelige liv!

Du er i centrum - glæd dig til fysisk og mental udvikling

Drømmer du om et lykkeligt liv? Det gør de fleste mennesker, men meget sjældent stopper vi op og spørger os selv, hvad det egentlig vil sige at være lykkelig og om vi lever et liv, som bringer os tættere eller længere fra vores mål. I Alpehøjskolen tror vi på, at det liv du lever, er det liv du får. På Yoga & Selvudvikling tager vi på en rejse ind i os selv - en rejse, som kan bringe os tættere på os selv og hinanden. Vi tror på, at denne rejse bliver både bedre og mere lærerig, når vi gør det i fællesskab med andre nysgerrige sjæle. De unikke rammer med bjerge, frisk luft og ro skaber de bedste betingelser for refleksion, nye indsigter, nye veje og nye vaner i livet.

På Yoga & Selvudvikling har vi fokus på det hele menneske. Derfor vil undervisningen fokusere på at nære både krop, sind og sjæl. Vi vil vi bl.a. sætte fokus på:

• Yoga

• Meditation og afspænding

• Mindfullness

• Fysiologi

• Anatomi

• Filosofi-, kultur- og samfundsforståelse

• Værdier og integritet

• Passion og livsretning

• Motivation og vaneændring

• Kommunikation - både indre og ydre

• Selvværd og selvtillid

• Hvad er mit Det gode liv

• Kærlighedssprog

• Behov og selvkærlighed

• Den mentale kriger

• Ayurveda

Undervisningen er tilrettelagt fleksibelt, så vi har mulighed for at tage de emner op, som du interesserer dig for. Du er i centrum, din udvikling er i fokus og vores mål er, at støtte dig i det.

Alperne er enestående i deres udformning og måden, hvorpå de rejser sig op fra jorden og tårner sig op over landet.

Nathalie

Et ophold med Alpehøjskolen - hvad er det?
Kort sagt en måned omgivet af super fantastiske, søde, åbne og utrolig kompetente mennesker - og så i smukke omgivelser!
Alpehøjskolen blev “den bedste måned for mit liv” fuld af selvudvikling, rykkede grænser, personlige fortællinger, nærvær, anerkendelse og nye venskaber!

Elev på Yoga & Selvudvikling |  Undervisning på Alpehøjskolen med fokus på yoga, meditation og selvudvikling |  Unikt højskoleophold i udlandet

Emil

Alpehøjskolen var en af de mest intense, lærerige og givende oplevelser jeg nogensinde har haft. Forstanderen Jakob og de primære undervisere Rasmus, Hakon og Leas evner til at sætte rammerne for en gruppe unge menneskers højskole er noget af det mest imponerende jeg har set/oplevet. Jeg har brugt titusindvis af kroner på seminarer, workshops, kursuser, mentoring, coaching, bøger osv, men ingen af de ting har givet så stor selvindsigt som mit højskoleophold på Alpehøjskolen. Tak! Hvis du sidder og overvejer om et højskoleophold på Alpehøjskolen er noget for dig, så kan jeg uden at overdrive sige, DET ER DET! Du kommer til at lære så meget om dig selv og få nogle uforglemmelige oplevelser. Du kommer ikke til at fortryde det et sekund.

Forløb

På linien Yoga & Selvudvikling søger vi at finde ind til det sted, hvor vi føler os hjemme i os selv og giver os selv plads til bare at være. Som elev på Yoga & Selvudvikling vil du i løbet af de 4 uger møde en progressiv undervisningstilgang, hvor vi løbende udbygger vores forståelse af os selv og verden omkring os. Er du klar til at blive meget mere dig selv?

Vi har ingen krav til din yogaerfaring. Vores elever har generelt en meget bred erfaring med yoga og vi byder både nybegynderen og den øvede ind. Undervisningen vil give dig et godt fundament til at fortsætte din udviklings- og yogarejse. Ønsker du at fortsætte med yoga, og evt. tage en yogalæreruddannelse, vil du efter dit ophold stå med kompetencer, som giver dig et stort forspring. Dine undervisere vil hjælpe dig videre og har kontakter i Danmark og store dele af verden, som de hjertens gerne deler med dig.

Udover linjens undervisning vil du også have valgfag og fællesfag med de andre elever. Dertil kommer personlige udviklingssamtaler, hvor du sætter fokus på, hvad du skal med dit liv i sparring med en af de ansatte på Alpehøjskolen.

Din gennemgående underviser på opholdet vil være Lea. Hun er et roligt væsen med et stort smil for hvem end hun møder. Gennem autentisk nærvær møder hun dig som den du er og blot ved hendes tilstedeværelse føler man sig set. Lea arbejder til daglig som selvstændig psykolog i København og er desuden uddannet mindfullness instruktør og yogalærer. Mød hende her.

Hun vil være din kontaktlærer på opholdet og det er hende, du som udgangspunkt vil have dine personlige udviklingssamtaler med.

Skema 2019.PNG